Bemutatkozás

Főoldal    |    Bemutatkozás

Egyesületünk élete

Janiné Román Angéla

Elnök

1989-ben alakult meg a Fészek Nagycsaládosok Szegedi egyesülete. Tevékenységét szegeden és vonzáskörzetében fejti ki. Így tagjaink zöme is szegedi vagy a környező falvak valamelyikében él.

Az egyesület legfőbb célje a három és többgyermekes családok segítése, összefogása, érdekképviselete.

Jelenleg 120 család tagja az egyesületnek, ami azt jelenti, hogy működésünk során több mint 600 fővel vagyunk kapcsolatban.

A Csongrád-Csanád megyei bíróság döntése értelmében kiemelten közhasznú egyesületként működünk, a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének a javítása a feladatunk.

Tevékenységünknek két fő területe van:

  • Adományok gyűjtése (élelmiszer, ruhanemű) és továbbítása a rászorulóknak.

Ez azt jelenti, hogy szorosan együttműködünk más karitatív szervezetekkel,  városi Önkormányzattal és így segítséget tudunk nyújtani a bajban lévőknek.Vannak kapcsolataink termelő tevékenységeket folytató cégekkel, áruházakkal, amelyek igyekeznek segíteni, hogy minél több adományt tudjunk szétosztani.

  • A nagycsaládosok életminőségének javítása

Ez abban nyilvánul meg, hoyg próbálunk olyan lehetőségeket keresni és érvényesíteni, amelyekre ezeknek a családoknak anyagi okok miatt nincs lehetőségük. Ide sorolhatjuk a kedvezményes uszodai belépőt, a korcsolyabérletet, a kedvezményes színházlátogatásokat, ingyenes számítástechnikai tanfolyamokat.Évente rendszeresen szervezünk nyári kirándulásokat családoknak és nyári tábort a gyermekek részére.

Fészek szegedi nagycsaládosok egyesülete

Te is tartozz közénk!

1989

Megalakulás

120

Család

600

Tag

Sok-sok

Adomány

Egyesületünk adatai

Név: Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egysülete

E-mail cím: titkar@feszekszeged.hu

A szervezet adószáma: 19090229-1-06

A szervezet telefonszáma: 06-70/ 635-2243

Közhasznú egyesületünk céljai között szerepel az egészségmegőrzés, egészséges életre nevelés, szociális tevékenység, családsegítés, nevelési-, oktatási képességfejlesztés, ismeretterjesztés, gyermek-, és ifjúságvédelem és érdekképviselet.

A hátrányos helyzetű rétegek átképzésének információhoz jutásának segítése.

Ehhez új együttműködések kialakítása érdekképviseleti és Önkormányzati szervekkel.