Rólunk

Home / Rólunk

 

 

 

1989-ben alakult meg a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesülete. Tevékenységét Szegeden és vonzáskörzetében fejti ki. Így tagjaink zöme is szegedi vagy a környező falvak valamelyikében él.

Az egyesület legfőbb célja a három és többgyermekes családok segítése, összefogása, érdekképviselete.

Jelenleg 120 család tagja az egyesületnek, ami azt jelenti, hogy működésünk során több mint 600 fővel vagyunk kapcsolatban.

 

A Csongrád Megyei Bíróság döntése alapján kiemelten közhasznú egyesületkánt működünk, a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének javítása a feladatunk.

 

Tevékenységünknek három fő területe van:

 

1.  Adományok gyűjtése (élelmiszer, ruhanemű) és továbbítása a rászorulóknak.

Ez azt jelenti, hogy szorosan együttműködünk más karitatív szervezetekkel, a városi Önkormányzattal és így segítséget tudunk nyújtani a bajban lévőknek.

Vannak kapcsolataink termelő tevékenységet folytató cégekkel, áruházakkal, amelyek igyekeznek segíteni, hogy minél több adományt tudjunk szétosztani.

 

2. A nagycsaládosok életminőségének javítása

Ez abban nyilvánul meg, hogy próbálunk olyan lehetőségeket keresni és érvényesíteni, amelyekre ezeknek a családoknak anyagi okok miatt nincs lehetőségük.

Ide sorolhatjuk a kedvezményes uszodai belépőt, a korcsolyabérletet, a kedvezményes színházlátogatásokat, ingyenes számítástechnikai tanfolyamokat.

Évente rendszeresen szervezünk nyári kirándulásokat családok és nyári tábort gyermekek részére.

 

3. Rendezvények szervezése

Szinte minden nagycsaládos úgy gondolja, hogy fő feladatuk gyermekeik minél kedvezőbb körülmények között történő felnevelése.

Ez speciális helyzetükből adódóan, vagyis több gyerek több gond, nagyobb erőfeszítést követel.Sajnos a társadalom egyes rétegeinek meg nem értése sok problémát és elutasítást okoz.

Úgy gondoljuk, hogy életünk, örömeink bemutatásával sokat tehetünk annak érdekében, hogy megváltozzon ez a vélemény.

Ezért, hogy bemutassuk a nagycsaládos életforma örömeit rendszeresen együtt ünnepeljük meg a farsangot, a húsvétot, a gyereknapot, a tanévzáró bulit, tanévnyitót, szüretet és a karácsonyt.

Programjaink nagyon népszerűek, mert a játék, a sportolás mellett kézműves foglalkozáson és az ügyességi vetélkedőkön együtt munkálkodik a család.